Technisch Project Manager

  • Werken in een hecht team met een echte family spirit in een modern kantoor
  • Een afwisselende, internationale en verantwoordelijke functie

Bedrijfsprofiel

HIMA is een Duits familiebedrijf, opgericht in 1908. HIMA is gespecialiseerd in geautomatiseerde veiligheidsoplossingen (PLC's). Zij beschermen wereldwijd mens, milieu en bezit tegen schade. De veiligheidssystemen bieden bescherming in de olie, gas, logistiek en spoorwegindustrie. Wereldwijd werken er iets meer dan 800 collega's voor HIMA.
Vanuit het kantoor in Breda zorgt HIMA met 18 collega's voor support in de Benelux regio met de afdelingen Sales, Service, Consulting en Engineering. Ze leveren veiligheidsoplossingen voor de proces-, logistiek- en spoorwegindustrie. De business groeit al jaren op een gezonde en constante wijze. Sinds oktober 2019 zijn ze verhuisd naar een nieuw modern kantoor, op wandelafstand van het station Breda Prinsenbeek.

Functiebeschrijving

In de rol van Technisch Project Manager ben je verantwoordelijk voor de realisatie van projecten die aan klanten zijn verkocht. Hierbij ben je een echte spin in het web.
Je maakt afspraken met klanten over technische zaken, de planning en de uitvoering van het project. Je spreekt ook intern zaken af; onder andere met de planning, engineering, de offerte afdeling en het hoofdkantoor in Duitsland. Het beoordelen van technische tekeningen en specificaties hoort ook bij je werk.
Geen dag is hetzelfde. Naast alle interne werkzaamheden, ga je ook on-site. Bijvoorbeeld om de situatie ter plaatse te beoordelen of voor overleg met de eindklant. We zijn voor deze functie op zoek naar een communicatief sterk persoon met een technische achtergrond en organisatietalent.
- Verantwoordelijk voor de tijdige realisatie van projecten binnen het budget
- Planning van volledige projecten, van kick-off tot oplevering
- Beoordelen van technische tekeningen van interne en/of externe oorsprong
- Aanspreekpunt voor klanten en de interne organisatie
- Overdragen van informatie aan de engineering-afdeling
- Bij problemen in de uitvoering van je project, ga je aan de slag om een oplossing te creëren
- Projectadministratie aanleggen en up-to-date houden
- Het communiceren met en aansturen van externe partijen als deze bij het project betrokken zijn

Kandidaat

Je hebt HBO werk- en denkniveau aangevuld met een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt een gedegen technische achtergrond, kan technische tekeningen lezen en begrijpen en als je ook nog kennis hebt van PLC's, is dat mooi meegenomen. Je staat stevig in jouw schoenen, bent een prettige gesprekspartner en een overtuigende adviseur. Je hebt een helikopterview en kan goed plannen en organiseren. Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal vloeiend. Beheers je daarnaast ook de Duitse taal dan is dat een sterke pré.

Compensatiepakket

Werken in een hecht (klein) team met een echte family spirit in een modern kantoorpand. Een functie waarin jouw input het verschil maakt en waar je aan uitdagende projecten werkt. Mogelijkheden om jezelf binnen het bedrijf te ontwikkelen. Naast 24 vakantiedagen heb je de mogelijkheid om elk jaar extra vakantiedagen bij te kopen tot een maximum van 12 dagen.
BRON: HEADHUNTER
Vacatures die door een headhunter bij Experteer geplaatst zijn.
Aanmelden en solliciteren

De Experteer salarisbenchmark toont de door Experteer geschatte martkwaarde voor de betreffende positie. Het gaat hier expliciet niet om een door de recruiter aangegeven salaris, maar om een schatting die uitsluitend op martkgegevens gebaseerd is.

Voor de door Experteer geschatte benchmark zijn zowel interne gegevens geanalyseerd, als ook een verscheidenheid aan externe informatie. De Experteer salarisbenchmark kan tot 15% boven of onder het daadwerkelijke salaris liggen. In uitzonderlijke gevallen zijn ook grotere afwijkingen mogelijk.

De Recruiter Benchmark geeft een indicatie van het te verwachten inkomen. Het daadwerkelijke salaris wordt bepaald door factoren als relevante werkervaring en expertise van de persoon in kwestie.