Senior Operational Risk & Control Manager

BRON: BEDRIJF
Vacatures die direct door een bedrijf bij Experteer geplaatst of door Experteer gerechercheerd werden.
Aanmelden en solliciteren
40 Uren
Risk
Den Haag
Aegon Netherlands

Functie

Wij zoeken voor de afdeling Operational Risk Management een Senior Operational Risk & Control Manager. Kom jij ons team bij Aegon versterken?
Bij Aegon Bank voelen we ons verantwoordelijk voor de financiële bewustwording van onze klanten. We bieden begrijpelijke oplossingen waardoor onze klanten zelf bewuste keuzes kunnen maken voor een gezonde financiële toekomst. Dit doen we met nieuwe technieken, innovatieve dienstverlening en moderne producten. Maar altijd in een omgeving die beheerst en integer is. Dit vraagt om collega’s die helder communiceren, soepel samenwerken en een stapje verder gaan als dat nodig is. Die uitdagende combinatie vind je ook terug in deze functie. Aegon Bank N.V. is een online bank, die bestaat uit twee labels: Aegon Bank en Knab. Aegon Bank N.V. biedt een breed pakket aan bancaire producten, waarbij klantgerichtheid centraal staat. De organisatie kenmerkt zich door dynamiek en een informele werksfeer.
Operational Risk Management brengt risico’s in kaart op zowel strategische als operationele doelstellingen van de organisatie en levert hierdoor stuurinformatie aan het management van Aegon Bank. Daarnaast is Operational Risk Management verantwoordelijk voor de interne SOx 404 assessment ten behoeve van management. Als Operational Risk and Control Manager bij Operational Risk Management ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van de assessment en rapporteren van de resultaten naar zowel Business Line management als senior management van Aegon Bank. Je rapporteert aan het Hoofd Operational Risk Management.
Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:
 • Plannen en afstemmen van de jaarlijkse assessment / audit werkzaamheden met alle stakeholders, zoals andere ORM collega’s, met het management van de Business Lines en de externe accountant;
 • Adviseren en ondersteunen van Aegon Bank bij het jaarlijkse SOx scoping proces;          
 • Uitvoeren van de SOx 404 assessment testwerkzaamheden;
 • Afstemmen van resultaten naar individuele medewerkers en rapporteren van resultaten naar zowel Business Line management als Senior Management;
 • Het (on)gevraagd adviseren en signaleren vanuit vakinhoudelijke kennis en ontwikkelingen, en continu vergroten van de awareness met betrekking tot interne beheersing bij de business.

Profiel

Als Operational Risk and Control Manager ben jij een ervaren en kundig sparringpartner voor de diverse stakeholders. Je bent in staat om oplossingen te testen en zaken op scherp te zetten. Jouw adviezen en inzichten formuleer en beargumenteer je zorgvuldig. Verder heb je en uitstekend gevoel voor verhoudingen en werkt je graag samen met anderen. Als laatste heb je aandacht voor kwaliteit en ben je pro-actief in je aanpak.
 • Een afgeronde universitaire opleiding 
 • Relevante werkervaring, waarvan minimaal 3 jaar in een risk of audit rol binnen een grote corporate of big 4 accountancy.
 • Kennis over interne beheersing, SOX 404 en relevante wet- en regelgeving.
 • Verbindende persoonlijkheid, gericht op samenwerking.
 • Impact en volwaardig gesprekspartner op alle niveau.
 • Authentiek en  initiërend.
 • Klantgericht en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Aanbod

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een concurrerend maandsalaris.
 • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
 • Een passende reiskostenvergoeding.
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Interesse?

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Dave Heilbron, Sr. Talent Acquisition Manager dave.heilbron@aegon.nl of 06 83 25 44 97 .

De Experteer salarisbenchmark toont de door Experteer geschatte martkwaarde voor de betreffende positie. Het gaat hier expliciet niet om een door de recruiter aangegeven salaris, maar om een schatting die uitsluitend op martkgegevens gebaseerd is.

Voor de door Experteer geschatte benchmark zijn zowel interne gegevens geanalyseerd, als ook een verscheidenheid aan externe informatie. De Experteer salarisbenchmark kan tot 15% boven of onder het daadwerkelijke salaris liggen. In uitzonderlijke gevallen zijn ook grotere afwijkingen mogelijk.

De Recruiter Benchmark geeft een indicatie van het te verwachten inkomen. Het daadwerkelijke salaris wordt bepaald door factoren als relevante werkervaring en expertise van de persoon in kwestie.