Business Controller

 • Kans om de rechterhand van de CFO te zijn
 • Je staat echt midden in de business en voelt je daar comfortabel in

Company

Het bedrijf (NASDAQ: HSIC) richt zich op het aanbieden van producten en services aan praktijk houdende medici in 3 sectoren: Dental, Medical, en Practice Solutions. Dit bedrijf heeft wereldwijd bijna 14.000 medewerkers, vestigingen in 33 landen en bereikte in 2016 een recordomzet van ruim 11 miljard USD. Sinds haar beursgang, bereikte het bedrijf een gemiddelde jaarlijkse groei van ongeveer 15%.
Dit bedrijf richt zich op de Nederlandse tandheelkundige markt en is marktleider in de markt. De twee belangrijke productgroepen zijn hier Equipment (incl. technische service) en Verbruiksmaterialen. Het productaanbod is groot en gevarieerd. Er werken ongeveer 210 medewerkers.
De Controlling afdeling in Almere zorgt voor de ondersteuning van onze verkoop- en marketingactiviteiten door middel van gedegen informatie voorziening, analyses en pro-actieve advisering. Daarnaast is deze afdeling verantwoordelijk voor het voldoen aan de uitgebreide reporting en compliance eisen, welke binnen een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf mogen worden verwacht.

Role

Onze nieuwe Business Controller zal als een gewaardeerd business partner optreden voor onze verkoop en marketing teams. Je begrijpt de business, weet wat er speelt en stuurt met de commerciële teams aan op het bereiken van onze doelstellingen. Dat doe je natuurlijk door het verzorgen en optimaliseren van diverse managementrapportages en analyses, maar bovenal door het signaleren en bespreken van de inzichten die dat oplevert en het doen van voorstellen voor optimalisaties. Je staat echt midden in de business en voelt je daar comfortabel in!
Specifiek aandachtsgebied is Special Markets (de professionele ketens van tandarts praktijken) die gericht zijn op Europese uitbreiding.
Daarin werk je intensief samen met de CFO Benelux en de Manager Business Controlling, aan wie je rapporteert. Je werkt nauw samen met twee Business Analisten en met de Finance Manager Benelux, aan wie de financiële administratie en credit control afdelingen rapporteren.

Candidate

 • Een financiële opleiding op minimaal HBO niveau met minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Controller of Business Controller binnen een internationale handels omgeving.
 • Ruime ervaring in het optreden als business partner voor sales en marketing management.
 • Kennis van moderne rapportage tools en in staat om to the point bedrijfseconomische analyses te produceren.
 • Je bent een all round business controller, d.w.z. dat je kunt optreden als strategische gesprekspartner voor directie en dat je hands on genoeg bent om passende stuur informatie te produceren.
 • Je legt makkelijk contacten op alle niveaus en onderhoudt die op een natuurlijke en open wijze.
 • Je hebt een zeer sterk gevoel voor commercie en dynamiek; daarbij ben je resultaat gericht en heb je een drive voor efficiency.
 • Kennis van Excel op expert niveau; ervaring in werken met databases is een pre.
 • Uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift is een must en Duits is een pré.
 • Belangrijkste persoonlijke kenmerken zijn een scherp analytisch vermogen, zeer vlotte communicatieve vaardigheden, daadkracht, zelfstandigheid, vasthoudendheid, stressbestendigheid en natuurlijk een gezonde dosis humor.

Deal

Wij bieden een uitdagende en dynamische functie met uitstekende arbeidsvoorwaarden (o.a. auto van de zaak) bij de marktleider in de dentale branche, met vele internationale contacten en met goede mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
BRON: HEADHUNTER
Vacatures die door een headhunter bij Experteer geplaatst zijn.
Aanmelden en solliciteren

De Experteer salarisbenchmark toont de door Experteer geschatte martkwaarde voor de betreffende positie. Het gaat hier expliciet niet om een door de recruiter aangegeven salaris, maar om een schatting die uitsluitend op martkgegevens gebaseerd is.

Voor de door Experteer geschatte benchmark zijn zowel interne gegevens geanalyseerd, als ook een verscheidenheid aan externe informatie. De Experteer salarisbenchmark kan tot 15% boven of onder het daadwerkelijke salaris liggen. In uitzonderlijke gevallen zijn ook grotere afwijkingen mogelijk.

De Recruiter Benchmark geeft een indicatie van het te verwachten inkomen. Het daadwerkelijke salaris wordt bepaald door factoren als relevante werkervaring en expertise van de persoon in kwestie.