Hoofd Technische Dienst

 • Geeft leiding aan technisch team (6 fte)
 • Focus op Continuous Improvement van procesvoering

Company

Onze klant is een internationale organisatie die innovatieve en duurzame oplossingen aanbiedt voor afval en grondstoffen, energie, water en milieu.
In Nederland zamelt onze klant het afval in van 530.000 huishoudens en 80.000 bedrijven en instellingen. In nauwe samenwerking met partners maakt onze klant van dit afval grondstoffen voor nieuwe producten.
Onze klant maakt zich hard voor de grondstoffenrevolutie: het zoveel mogelijk recyclen van afval tot nieuwe grondstof, om zo waardevolle grondstoffen te beschermen en te behouden voor de aarde. Door organisaties te helpen met slim en duurzaam afvalmanagement, creëren we waarde uit afval en kunnen we grondstoffen steeds opnieuw gebruiken in nieuwe producten en materialen. Zo maken we, in co-creatie met partners, al parkbankjes uit ketchupflessen, toiletpapier uit melkpakken en gieters uit wasmiddelenflessen.

Role

Iedere dag komen zo'n 40 volle vrachtwagens met ruim 200.000 kilo afval naar jouw werkplek in Rotterdam. De collega's in de ploegen verwerken het verpakkingsmateriaal zodat het klaar is voor de volgende stap: recyclen. Techniek doet het meeste werk: alle materialen komen op de transportband. Infraroodscanners herkennen drankenkartons, lichte folies worden eruit geblazen.
In deze leidinggevende functie zorg je er met je team voor dat de installatie, zowel op elektrotechnisch als op mechanisch vlak, goed blijft draaien. Je structureert, begroot, plant en verzorgt de uitvoering van reparaties en/of wijzigingen aan apparatuur en installaties samen met de collega's. Je bent verantwoordelijk voor het terugdringen van storingen en het verlagen van de onderhoudskosten. Dit realiseer je door een goede organisatie plus optimalisatie van het preventief en correctief onderhoud. Dagelijks stem je af met de Productiemanager en Ploegleider van dienst.
Je bent scherp op ideeën die een betere procesvoering beogen en kostenverlagend zijn. Daarnaast hecht je aan orde en netheid op de afdeling en heb je oog voor een veilige werkomgeving. Met jouw positieve, enthousiaste, coachende (leidinggevende) stijl creëer je draagvlak voor verbeteringen en veranderingen. Je zorgt voor een optimale benutting van de kwaliteiten van de medewerkers zonder de tevredenheid en de organisatiedoelstellingen uit het oog te verliezen. Ook het contact met leveranciers en externe partijen behoort tot jouw takenpakket. Het beheer van spare parts en administratieve afhandelingen behoren ook tot jouw verantwoordelijkheid. Je rapporteert aan de Plant Manager en maakt deel uit van het MT.
Over jouw team
Het technisch team bestaat uit 6 medewerkers: 1 werkvoorbereider, 4 monteurs en 1 magazijnbeheerder. De monteurs lopen storingsdienst. In verband met de 3-ploegendienst, worden onderhoudswerkzaamheden vaak op zaterdag uitgevoerd.

Candidate

Je bent ervaren in technisch projectmanagement en hebt ervaring met SAP en Maximo. Je bent een People manager, sociaalvaardig en doortastend. Je verhoogt de efficiency, het kwaliteitsniveau en draagt actief bij aan een goede sfeer binnen het team. Daarmee voorkom je zaken als 'eilandjesvorming', faalkosten en technische onbetrouwbaarheid. Plannen en organiseren is voor jou geen probleem. Daarbij blijf je continue scherp op verbetermogelijkheden. Je staat open voor veranderingen en weet met je enthousiaste, coachende werkstijl collega's mee te nemen. Tot slot weet je dat een kunststofsorteerinstallatie geen koekjesfabriek is. De omgeving waarin je werkt is niet brandschoon en de geur van afval is voor jou geen bezwaar.
Verder:
 • Heb je HBO werk- en denkniveau, mede gevormd door een afgeronde, technische opleiding
 • Beschik je over leidinggevende ervaring aan een technisch team in een productieomgeving/procesindustrie
 • Heb je kennis van verbetermethodieken als LEAN Six Sigma
 • Heb je een VCA-VOL certificaat of ben je bereid dit te behalen
 • Beheers je de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Deal

Onze klant biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:
 • Een goed salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring
 • Een bonusregeling gekoppeld aan persoonlijke en aan organisatie- en afdelingsdoelstellingen
 • 24 vakantiedagen en 3,5 ATV-dagen (mogelijkheid om extra dagen te kopen)
 • ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Reiskostenvergoeding woning/werk
 • Collectieve regelingen zoals pensioen en bedrijfsfitness
BRON: HEADHUNTER
Vacatures die door een headhunter bij Experteer geplaatst zijn.
Aanmelden en solliciteren

De Experteer salarisbenchmark toont de door Experteer geschatte martkwaarde voor de betreffende positie. Het gaat hier expliciet niet om een door de recruiter aangegeven salaris, maar om een schatting die uitsluitend op martkgegevens gebaseerd is.

Voor de door Experteer geschatte benchmark zijn zowel interne gegevens geanalyseerd, als ook een verscheidenheid aan externe informatie. De Experteer salarisbenchmark kan tot 15% boven of onder het daadwerkelijke salaris liggen. In uitzonderlijke gevallen zijn ook grotere afwijkingen mogelijk.

De Recruiter Benchmark geeft een indicatie van het te verwachten inkomen. Het daadwerkelijke salaris wordt bepaald door factoren als relevante werkervaring en expertise van de persoon in kwestie.