Veelgestelde vragen

Voordelen

Welke voordelen biedt Experteer mij?

Experteer, dé professionele Premium Carrièreservice, biedt toegang tot carrièrekansen voor hooggekwalificeerde senior-professionals. U profiteert onder andere van de volgende voordelen:

 1. Markttransparantie - Met Experteer heeft u de Premium arbeidsmarkt volledig in zicht.
  • Kies uit wereldwijd tienduizenden vacatures van meer dan 8.000 gerenommeerde bedrijven.
  • Dagelijks komen er honderden nieuwe vacatures bij uit binnen- en buitenland, door Experteer vooraf voor u geselecteerd.
 2. Blijf altijd op de hoogte - Met Experteer vindt u uw volgende loopbaanstap.
  • Experteer profiel: U ontvangt passende vacatures gebaseerd op uw profiel.
  • Experteer opgeslagen zoekopdrachten: Creëer uw eigen zoekopdrachten en word dagelijks geïnformeerd over nieuwe passende vacatures, die precies voldoen aan uw zoekcriteria.
 3. Exclusieve toegang: Experteer biedt u discrete toegang tot headhunters.
  • Plaats uw profiel discreet in deze Premium vacaturemarkt.
  • Headhunters kunnen u direct benaderen, wanneer zij zien dat uw profiel aansluit op de posities die zij bemiddelen.
  • U heeft de controle over de zichtbaarheid van uw profiel. U kunt te allen tijde bepalen wie uw profiel mag zien en wie met u contact op kan nemen. Zowel voor headhunters als voor corporate recruiters kunt u via Experteer verschillende zichtbaarheidsinstellingen bepalen. U bepaalt welke recruiter in welke mate uw profiel kan inzien.
Wat is het verschil tussen Experteer en traditionele vacaturesites?

Experteer biedt u vacatures met een salarisbenchmark vanaf € 60.000 aan. U heeft toegang tot een gevarieerd en overzichtelijk vacatureaanbod met alleen posities voor senior professionals. Bovendien plaatsen headhunters hun posities direct bij Experteer. Regelmatig zijn deze vacatures alleen bij onze carrièreservice te vinden.

Vacatures

Hoe garandeert Experteer dat de geplaatste vacatures actueel en kwalitatief goed zijn?

Bij Experteer vindt u veel vacatures die u nergens anders kunt vinden. Momenteel bieden wij u meer dan 1.000.000 vacatures voor specialisten en leidinggevenden met een Experteer benchmarkt vanaf €60.000 aan.

Wij controleren voortdurend of de vacatures die door bedrijven geplaatst zijn nog up-to-date zijn en vergelijken deze met onze eigen database. Zo kunnen wij een hoge mate van actualiteit verzekeren.

Met onze efficiënte zoekfilters evenals met het zoeken op basis van salarisbenchmarks, maken wij het voor onze Premium abonnees mogelijk om snel en efficiënt kwalitatief goede en passende posities te vinden. Ons eigen team van zo'n 100 analisten controleert voortdurend de kwaliteit en actualiteit van de vacatures die in onze service geplaatst worden. Om onze klanten een zo goed mogelijke kwaliteit aan te bieden, vernieuwen we per week duizenden vacatures in onze database.

Hoe komt een salarisbenchmark tot stand?

Experteer geeft bij elke vacature een salarisbenchmark aan. Deze indicatie helpt u bij het zoeken naar passende functies.

Experteer salarisbenchmark

De Experteer salarisbenchmark toont de door Experteer geschatte marktwaarde voor de desbetreffende positie. Het gaat hier expliciet niet om een door de recruiter zelf aangegeven salaris, maar om een schatting die uitsluitend op martkgegevens gebaseerd is.

Voor de door Experteer geschatte benchmark zijn zowel interne gegevens geanalyseerd, als ook een verscheidenheid aan externe informatie. De Experteer salarisbenchmark kan tot 15% boven of onder het daadwerkelijke salaris liggen. In uitzonderlijke gevallen zijn ook grotere afwijkingen mogelijk.

Recruiter Benchmark

De Recruiter Benchmark wordt door de betreffende recruiter aangegeven.

De Recruiter Benchmark geeft een inschatting van het te verwachten inkomen weer. Het uiteindelijke salaris wordt bepaald door factoren als werkervaring en expertise van de kandidaat en locatie en grootte van het bedrijf in kwestie.

In sommige gevallen wil of kan de recruiter geen informatie over de hoogte van het salaris geven omdat deze gegevens vertrouwelijk behandeld dienen te worden. In zo'n geval heeft hij de mogelijkheid om bij de benchmark 'vertrouwelijk' aan te geven.

Het verschil tussen een Experteer en Recruiter Benchmark is alleen na inloggen zichtbaar. Log in of meld u aan om te weten te komen om welke benchmark het gaat.

Recruiters

Hoe maken recruiters gebruik van Experteer?

Headhunters en recruiters kunnen op Experteer vacatures vanaf € 60.000 plaatsen. Beiden hebben ook de mogelijkheid om naar passende kandidatenprofielen te zoeken.

Als kandidaat kunt u beslissen, welke recruiters u toegang geeft tot uw profiel. Experteer biedt u daarvoor verschillende instellingsmogelijkheden voor zowel headhunters als ook voor recruiters. U heeft de volledige controle over welke recruiter uw profiel in welke mate mag zien.

Recruiters kunnen gebruik maken van de volgende zoekcriteria:

 • Expertise
 • Werkervaring
 • Leidinggevende ervaring
 • Projectmanagement ervaring
 • Werkervaring in het buitenland
 • Carrièreniveau
 • Branche
 • Functiegebied
 • Full-tekst zoekopdrachten
 • Postcode of stad
 • Afstand
 • Diploma's
 • Specialisaties
Hoe kan ik mijn profiel aantrekkelijker maken voor recruiters?

Zorg dat uw profiel zo nauwkeurig, specifiek en volledig mogelijk is ingevuld. Besteed vooral voldoende tijd aan het onder de aandacht brengen van uw specifieke expertise en uw grootste successen. Deze maken uw profiel uniek, waardoor u de kans om door recruiters gevonden te worden, aanzienlijk vergroot.

Waarom is mijn profiel nog niet bekeken door recruiters?

De aantrekkelijkheid van een profiel voor een recruiter is afhankelijk van uiteenlopende factoren. Naast leeftijd, opleiding en werkervaring, is de huidige vraag op de arbeidsmarkt natuurlijk ook van belang. De recruitermarkt is in zoverre een zeer goede conjunctuurbarometer.

Als kandidaat bent u erbij gebaat om uw profiel zo volledig, specifiek en nauwkeurig mogelijk in te vullen. Besteed vooral voldoende tijd aan het onder de aandacht brengen van uw specifieke expertise en uw grootste successen. Deze maken uw profiel uniek en kunnen in de arbeidsmarkt voor senior professionals het onderscheid maken. Zo vergoot u de kans dat u door recruiters benaderd wordt aanzienlijk.

Privacy

Hoe beschermen jullie mijn gegevens?

Experteer hecht veel waarde aan de veiligheid en bescherming van uw persoonsgegevens. Klik hier voor aanvullende informatie aangaande de gegevensbescherming van Experteer..

Wie heeft toegang tot mijn profiel? Kan ik Experteer mijn gegevens toevertrouwen?

Op Experteer kunnen zowel headhunters als recruiters zich registreren. Iedere nieuwe registratie wordt door ons research team nauwkeurig gecontroleerd, voordat hij geactiveerd wordt.

Als kandidaat op Experteer kunt u zelf beslissen welke recruiters u toegang wilt geven tot uw profiel en welke niet. Daarvoor biedt Experteer u verschillende instellingsmogelijkheden, zowel voor headhunters als ook voor recruiters. U heeft zo volledige controle over welke recruiter uw profiel in welke mate mag inzien.

Onder "Mijn profiel" kunt u uw profiel voor zowel headhunters als recruiters instellen en te allen tijde aanpassen. Bovendien kunt u bekijken hoe uw profiel eruitziet wanneer het bezocht wordt door een recruiter.

Tijdens uw sollicitatie kunt u zelf aangeven of de betreffende headhunter of het betreffende bedrijf uw profiel kan inzien.

Uw sollicatie op een vacature is alleen zichtbaar voor de headhunter of corporate recruiter, die de desbetreffende vacature heeft geplaatst.

Alle gegevens worden altijd verzonden via een beveiligde SLL-link.

Op basis van welke criteria worden recruiters gecontroleerd en toegelaten?

Alle headhunters en corporate recruiters dienen reeds bij hun registratie een grote hoeveelheid gegevens over hun persoon en bedrijf op te geven. Deze gegevens worden geverifieerd door Experteer. Wij bekijken daarbij o.a. de website van de recruiter waaruit ook de achtergrond van het bedrijf zou moeten blijken. We sluiten onze verificatie af met een persoonlijk telefoongesprek. Pas daarna kan een headhunter of recruiter tot het Experteer netwerk toetreden.

Recruiters op Experteer moeten bovendien instemmen met de gebruiksvoorwaarden waarmee zij de toezegging doen om alle informatie van kandidaten vertrouwelijk behandelen.

Abonnement

Wat is het verschil tussen de verschillende abonnementen van Experteer?

Wij bieden u twee verschillende abonnementen aan:

 1. Als Basic abonnee heeft u beperkt toegang tot de services: u kunt ongeveer 20% van alle vacatures volledig zien. Van de andere 80% ziet u de functie en locatie, maar de naam van het bedrijf en de functiebeschrijving zijn niet zichtbaar. Daarnaast kunt u benaderd worden door recruiters, maar heeft u niet de mogelijkheid om hun contactverzoeken te beantwoorden.
 2. Alleen Premium abonnees kunnen onbeperkt gebruik maken van alle voordelen die Experteer aanbiedt. U kunt het complete vacatureaanbod zien. Dit betekent dat u 5 maal zo veel vacatures kunt zien als Basic abonnees. U kunt direct contact opnemen met recruiters die u benaderd hebben en u kunt zien welke recruiters uw profiel bezocht hebben.
Wat zijn de opzegtermijnen?

U kunt uw Basic account op elk moment opzeggen, zonder dat u rekening hoeft te houden met een opzegtermijn. Ook een Premium abonnement kunt u op elk gewenst moment voor het einde van de looptijd opzeggen. U behoudt na opzegging natuurlijk ongelimiteerd toegang tot de Premium service, totdat de abonnementsperiode is verlopen. Na afloop van uw Premium abonnement kunt u nog steeds als Basic abonnee gebruik blijven maken van onze service.

Mijn huidige salaris is aanzienlijk lager dan € 60.000 per jaar. Kan ik me desalniettemin aanmelden bij Experteer?

Experteer richt zich op de arbeidsmarkt van hooggekwalificeerde professionals met een salaris van minimaal € 60.000 per jaar. Momenteel vindt u bij ons tienduizenden posities van deze kwaliteit. Als Premium Carrièreservice is het ons doel om een maximale klanttevredenheid te behouden. Dit bereiken wij en onze gebruikers des te eerder door correcte en realistische gegevens aangaande uw eigen persoon en uw tot nu toe opgedane werkervaring op te geven.

Hoe kan ik mijn e-mailinstellingen aanpassen?

De optie om de verzending of frequentie van uw nieuwsbrief in te stellen, vindt u hier.

Let erop dat u ook nadat u heeft aangegeven geen nieuwsbrieven meer te willen ontvangen, nog steeds e-mails van ons (bijv. headhunter contactverzoeken) kunt krijgen. Indien u helemaal geen e-mails meer van Experteer wilt ontvangen, dient u uw profiel bij Experteer te verwijderen. De optie hiervoor vindt u hier.

Indien u geen toegang meer heeft tot uw account, neem dan contact op met onze klantenservice.

Mobiel

Hoe kan ik Experteer mobiel gebruiken?

Experteer biedt u de volgende mogelijkheden voor mobiel gebruik:

 • App voor iOS
 • App voor Android
 • WebApp voor mobiele browser

U kunt de Apps al naar gelang in de Apple AppStore of bij Google Play downloaden. Daarvoor heeft u bij iOS een besturingssysteem van 7.0 en hoger en bij Android van 4.4 en hoger nodig.

Om Experteer in uw browser te kunnen gebruiken gaat u naar m.experteer.nl. In principe wordt u doorverwezen naar deze pagina voor mobiel gebruik (WebApp). Om het beste resultaat te krijgen, moet u een van de volgende browsers gebruiken:

 • Safari
 • Android Browser
 • Chrome

Hier vindt u meer informatie en de downloadlinks voor onze mobiele diensten.

Welke functies biedt Experteer mobiel?

De mobiele versie biedt u de belangrijkste functies van Experteer aan. U kunt:

 • Zich bij Experteer aanmelden en een Premium abonnement afsluiten
 • Naar vacatures zoeken en zoekopdrachten opslaan
 • Profiel aanmaken en bewerken
 • Interessante vacatures opslaan
 • Contactverzoeken ontvangen en beantwoorden
 • Profielbezoeken van headhunters en recruiters zien
 • Push notifictaties ontvangen (alleen bij iOS en Android App)

Aanvullende informatie vindt u in ons productoverzicht.

Technische informatie

Wat zijn de systeemeisen?

Wanneer u optimaal gebruik wilt maken van Experteer, open dan één van de onderstaande browsers:

 • Microsoft Edge: actuele versie
 • Firefox: actuele versies
 • Chrome: actuele versies
 • Safari: versie 5.1 en hoger

Andere standaard browsers zijn niet door ons geverifieerd, maar zouden desalniettemin moeten functioneren.

Het is bovendien van groot belang dat u JavaScript en het accepteren van Cookies heeft geactiveerd in uw browserinstellingen. U kunt deze instellingen bijvoorbeeld in Microsoft Internet Explorer vinden onder "Extras=> Internetopties => Veiligheid => Standaard niveau" of in Firefox onder "Extras => Instellingen => Privacy => Cookies" of "Extras => Instellingen => Inhoud".