Teamleider bovenbouw havo/vwo

  • Stichting Carmelcollege, 7604 Almelo, Overijssel - Nederland

  • € 60.000+

Vacature geplaatst op:
vertrouwelijk
BRON: BEDRIJF
Vacatures die direct door een bedrijf bij Experteer geplaatst of door Experteer gerechercheerd werden.
Aanmelden en solliciteren Direct op deze vacature solliciteren

Gewenste expertise:

onderwijs
onderwijsontwikkeling

Teamleider bovenbouw havo/vwo, Pius X College, locatie Aalderinkshoek, Almelo

Referentienummer: 3298
School en locatie: Pius X College, locatie Aalderinkshoek, Almelo
Ingangsdatum: 1 augustus 2019
Contracttype: Tijdelijk met uitzicht op vast
Fte: 0,8 - 1,0
Salaris: Schaal 12, maximaal 5.546,- euro bruto per maand bij een volledige baan.
Extra’s: Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie zorgverzekering, telefoonvergoeding, laptop, voordelig fitnessabonnement en opleidingsmogelijkheden.

Ben je een onderwijskundig leider met ruime ervaring in het VO? Een enthousiaste, daadkrachtige teamspeler met oog voor de mens? Inspireer en coach je teamleden om samen tot mooie resultaten te komen? Ben je organisatorisch en analytisch sterk? Wil je werk maken van onderwijskwaliteit, gedifferentieerd leren en talentontwikkeling en bijdragen aan een school om trots op te zijn? Kom dan onze schoolleiding versterken!

Mensgerichte, daadkrachtige en verbindende teamleider
Als teamleider geef je leiding aan het team bovenbouw havo/vwo, een qua leeftijd gemêleerd en positief-kritisch team met circa 25 teamleden. Je bent integraal verantwoordelijk voor personeel en onderwijs(kwaliteit). Samen met je team zorg je ervoor dat de leerlingen zich thuis voelen en het best denkbare onderwijs krijgen. Wij zijn trots op de plezierige omgang met de leerlingen, maar we willen hen meer uitdagen tot hogere prestaties.

De afgelopen jaren heeft het team veel nieuwe leden gekregen waardoor het zich aan het verjongen is. Binnen het team ben je een echte verbinder. Samen werk je aan de professionele leergemeenschap waarin leren van en met elkaar en feedback geven vanzelfsprekend zijn. Met je team draag je uit dat we trots zijn op onze school en laat je zien waar we als school voor staan. Zo draag je bij aan de aantrekkingskracht op leerlingen in een sterk concurrerende markt.

Een van je belangrijkste opdrachten is het doorontwikkelen van kwalitatief goed onderwijs. Als teamleider stimuleer je het meerjarenbeleid van het bovenbouwteam. Je bent organisatorisch sterk en hebt een scherp oog voor de samenhang en voortgang. Met jouw analytisch vermogen weet je doelgericht te sturen op onderwijsrendementen. Concrete opdrachten zijn het verder ontwikkelen van activerende didactiek, differentiatie en feedback aan leerlingen (o.a. rtti). Hierbij stimuleer je het optimaal gebruikmaken van onze mogelijkheden voor ICT-rijk onderwijs. Met je team werk je aan een leerklimaat waarin het vanzelfsprekend is dat leerlingen hun talenten durven te ontdekken en ontwikkelen. Je denkt in kansen, voor leerlingen en docenten. Ook borg je de doorlopende leerlijnen.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor een aantal portefeuilles: In de rol van examensecretaris zorg je ervoor dat alles wat speelt rondom de examens volgens planning en op correcte wijze verloopt. Denk aan het controleren van de PTA’s, vaststellen van de eindexamenuitslag en contacten met het CvTE. Verder draag je met kennis en inzicht bij aan formatie- en roosterzaken. Denk hierbij aan het opstellen en bijstellen van de formatie en het opstellen van de jaarplanning. Ook doorgrond je de pakketkeuze van leerlingen en de gevolgen hiervan voor de formatie en de roosters. Je bent hierbij sparringpartner voor de roostermaker. Je hebt bij voorkeur kennis van de profielen, mogelijkheden en beperkingen in de Tweede Fase. Jouw nauwkeurigheid, creativiteit, analytisch vermogen, gevoel voor cijfers en ervaring dragen eraan bij dat alles ‘op rolletjes’ loopt.
Daarnaast inspireer en activeer je collega’s op het terrein van Bèta-excellentie, Pre University-programma’s, Fast Lane English als opvolger van TTO in de bovenbouw, ICT en talentontwikkeling (o.a. Olympiades).
Als lid van de schoolleiding geef je samen met de teamleider onderbouw en de locatiedirecteur leiding aan de onderwijsontwikkeling op onze locatie. Daarnaast werk je intensief samen met de coördinator bovenbouw. Verder neem je deel aan locatieoverstijgende projecten.

Teamleider, heb jij het in je?

  • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren ervaring met het leidinggeven aan een team van onderwijsprofessionals en/of aan onderwijsontwikkelingen en weet zo de onderwijsvisie van onze locatie te vertalen naar de praktijk. Met jouw onderwijskundig leiderschap kun je succesvol leidinggeven aan ons bovenbouwteam en onderwijskundige verbeteringen.
  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau, een onderwijsbevoegdheid en ruime ervaring in het voortgezet onderwijs. Je hebt theoretische scholing op het gebied van leidinggeven en onderwijsmanagement gevolgd op het niveau van een professionele master of je bent bereid deze te volgen.
  • Je hebt ervaring op het gebied van formatie en organisatie binnen het voortgezet onderwijs. Je krijgt energie van het doorgronden van complexe processen, hebt affiniteit met cijfers, bent nauwkeurig en ziet snel verbanden.
  • Je hebt affiniteit met alles wat speelt rondom de examens. Het examensecretariaat is bij jou in goede handen. Je bent hierin nauwkeurig, gestructureerd en houdt voortdurend het overzicht.
  • Je kunt goed spreken voor grote groepen publiek en het verhaal van de school op authentieke wijze overbrengen. Met jouw representatieve uitstraling en jouw communicatieve vaardigheden ben je een visitekaartje voor de school.
  • Voor je team ben je een verbindende, empathische leidinggevende. Je zet medewerkers en secties in hun kracht door een klimaat te stimuleren waarin leren van en met elkaar vanzelfsprekend is. Als ‘mensenmens’ ben je in staat te inspireren op het juiste moment. Je hebt gevoel voor humor en je durft tegelijkertijd door te pakken en je verantwoordelijkheid te nemen. Ook binnen de schoolleiding ben je een teamspeler en verbindend richting het andere team en onze andere schoollocaties.


Wordt het Pius X College jouw werkplek?
Het Pius X College is een rooms-katholieke brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met twee locaties in Almelo en één in Rijssen. Samen met Scholengemeenschap Canisius vormen we één onderwijsinstelling voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium. De scholen werken nauw en duurzaam samen en worden geleid door een centrale directie.

Locatie Aalderinkshoek van het Pius X College in Almelo (zo’n 650 leerlingen en 77 medewerkers) is een school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en tweetalig onderwijs. Wij zijn een kleinschalige school waar een gemoedelijke sfeer heerst en het bruist van de vele activiteiten. We hebben oog voor de leerlingen en elkaar. Leerlingen voelen zich gekend op onze school.

Onze onderwijsvisie is in vijf oneliners samen te vatten: het gaat om jou; leren doe je overal; ook hier ben je thuis; school zijn we samen en onderwijs voor deze tijd. Deze visie is voelbaar en zichtbaar in onze school.

Ons aanbod
Het betreft een functie van 0,8 - 1,0 fte. De ingangsdatum is 1 augustus 2019. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 5.546 euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 12).

Het Pius X College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Carmel hecht veel waarde aan professionalisering van het management. Het beleid is erop gericht dat alle leidinggevenden beschikken over een masteropleiding op het gebied van leidinggeven of bereid zijn deze te volgen. Ook faciliteren we dit in de vorm van management development trajecten waarmee je investeert in jezelf en je de kans krijgt om te groeien. Een managementfunctie bij Carmel biedt ook toegang tot een groot onderwijsnetwerk, een solidair verbond van kennis en ervaring op het gebied van voortgezet onderwijs.

Nieuwsgierig naar meer?
Meer over Pius X College: www.piusx.nl.
Lees ook ons locatiebeleidsplan en teamplannen en functiebeschrijving uit het functieboek.
Meer over Stichting Carmelcollege: www.carmel.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Frans Schoondermark, locatiedirecteur, beantwoordt ze graag. Hij is te bereiken via telefoonnummer: 0546 - 540 808 of via 06 - 46 60 33 16.

Procedure
Eerste gespreksronde: maandag 1 april 2019.
Tweede gespreksronde: donderdag 4 april 2019.
Een assessment maakt deel uit van de procedure en staat gepland op donderdag 11 en vrijdag 12 april 2019.

Solliciteren
Past deze baan bij jou? Stel je aan ons voor door nu te solliciteren. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk zondag 24 maart 2019 via het online sollicitatieformulier.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

De Experteer salarisbenchmark toont de door Experteer geschatte martkwaarde voor de betreffende positie. Het gaat hier expliciet niet om een door de recruiter aangegeven salaris, maar om een schatting die uitsluitend op martkgegevens gebaseerd is.

Voor de door Experteer geschatte benchmark zijn zowel interne gegevens geanalyseerd, als ook een verscheidenheid aan externe informatie. De Experteer salarisbenchmark kan tot 15% boven of onder het daadwerkelijke salaris liggen. In uitzonderlijke gevallen zijn ook grotere afwijkingen mogelijk.

De Recruiter Benchmark geeft een indicatie van het te verwachten inkomen. Het daadwerkelijke salaris wordt bepaald door factoren als relevante werkervaring en expertise van de persoon in kwestie.