HEAD OF LEGAL & COMPLIANCE

Waar kom je te werken?
Wil jij een actieve bijdrage leveren aan het succes en de groei van CACEIS Bank? Als Head of Legal & Compliance geef je leiding aan een betrokken en veelzijdige team van 5 juristen en 4 Compliance Officers die als partners en adviseurs werken met de business. Ook de rol van DPO is belegd binnen de afdeling. Het legal team adviseert op het gebied van juridisch beleid, juridische risico’s en productontwikkeling. Het compliance team is onderdeel van de tweede lijn binnen het three-lines-of-defence model dat we binnen CACEIS hanteren. Zij houden zich bezig met het beheren, complementeren en actief communiceren van het compliance beleid, de beheerskaders en procedures en eisen van de toezichthouders. Beide teams houden zich daarnaast bezig met identificeren, monitoren en prioriteren van ontwikkelingen op het gebied van nieuwe wet – en regelgeving die relevant zijn voor CACEIS en/of haar klanten.
Wat ga je doen als Head Legal & Compliance?
Als Head of Legal & Compliance zal je o.a. verantwoordelijk zijn voor het:
• Opstellen van een jaarplan aan de hand van een risicoanalyse, inclusief het bewaken van de voortgang. Het ontwikkelen en zorgdragen voor de implementatie van een Legal en Compliance Framework en bijbehorende modellen en instrumenten, in lijn met wet- en regelgeving en de Group en Branch strategie
• Adviseren van de bank, de ExCo en Group Legal en Compliance over de uitvoering en toepassing op het gebied van juridische/compliance beleid, juridische/compliance risico's, nieuwe wet- en regelgeving en productontwikkeling. Begeleiden van litigation en toezichts- en vergunning vraagstukken binnen de kaders van Group Legal en in samenwerking met Group Legal. Uitvoeren van 2e lijns monitoring en het rapporteren aan het management. Voeren van complexe onderhandelingen met cliënten en andere marktpartijen
• Zorgdragen dat de bank, het management en de producten en diensten voldoen aan wet- en regelgeving en zorgdragen voor het opstellen van periodieke en ad-hoc rapportages richting ExCo en relevante risk comittees
• Monitoren van externe ontwikkelingen op het gebied van Legal en Compliance en stimuleren en faciliteren van het ontwikkelen en delen van vakinhoudelijke kennis en expertise binnen het team en de CACEIS organisatie in samenwerking met CACEIS-Group
• Aansturen, inspireren, ontwikkelen, coachen en beoordelen van medewerkers binnen de eigen afdeling
Wat heb je nodig om als Head Legal & Compliance aan de slag te gaan?
Voor deze functie zijn we op zoek naar een ervaren, enthousiaste en gedreven persoon. Je bent een echte teamspeler, een inspirerende leider en probeert de verbinding te zoeken met de verschillende stakeholders binnen en buiten CACEIS.
• Je bent WO afgestudeerd en beschikt over ongeveer 10 jaar relevante werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar als leidinggevende.
• Je hebt jouw studie bij voorkeur aangevuld met een relevante postacademische opleiding, zoals bijv een Grotius Effecentenrecht of Compliance opleiding
• Je beschikt over uitgebreide kennis van de Europese en Nederlandse effectenrecht (zoals MiFID II/Wft, AIFMD, UCITS, Wge), de financiële markten en de financiële industrie. Je hebt kennis van bancaire producten en riciso- en verdien modellen.
• Je bent in staat om goed te luisteren, te overtuigen en te beïnvloeden en bent zeer bedreven in het voeren van onderhandelingen
• Je bent resultaatgericht, nieuwsgierig, open-minded, betrokken, een kritische denker en durft beslissingen te nemen
• Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift voor zowel de Nederlandse als Engelse taal.
• Je kan je makkelijk bewegen in een internationale organisatie
Wat maakt het leuk om bij Caceis te werken?
Als moderne administratiebank bewaren, beschermen en waarderen we effectenportefeuilles van professionele beleggers. Onze ambitie is het worden van een Europees ‘Centre of Excellence’ voor pensioenfondsen. Daarnaast willen we marktleider zijn in Nederland door onze andere doelgroepen (beleggingsfondsen, family-offices, verzekeraars, banken en vermogensbeheerders) een solide platform van diensten te bieden dat de ontwikkeling van hun kernactiviteiten volledig ondersteunt. Vanuit Legal ben je onderdeel van Group Legal en werk je nauw samen met de internationale collega’s in de diverse landen en op het hoofdkantoor in Parijs.
Daarom vind je bij ons:
• goede secundaire arbeidsvoorwaarden; waaronder een 13e maand, een werkweek van 40 uur en vaste (VPL) vergoeding. Een goed pensioen, 30 vakantiedagen, gratis reizen met de trein, een laptop en telefoonvergoeding etc.
• de vrijheid om te ondernemen, goede ideeën te uiten en vaak ook zelf uit te voeren
• een goede work-life-balance
• verbondenheid; wij brengen collega’s, klanten en partners samen om oplossingen te realiseren
• een leuke baan met een maatschappelijke verantwoordelijkheid
• onderdeel van een internationale organisatie
Ben jij de Head of Legal & Compliance die wij zoeken?
Klik dan op de "solliciteer button" of stuur je CV en motivatie rechtstreeks naar elise.kapper@caceis.com. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Elise Kapper (Senior Recruiter) via bovenstaande email adres.
BRON: JOBPORTAAL
Vacatures die Experteer via een geselecteerde partner gevonden heeft.
Via de bedrijfswebsite solliciteren

De Experteer salarisbenchmark toont de door Experteer geschatte martkwaarde voor de betreffende positie. Het gaat hier expliciet niet om een door de recruiter aangegeven salaris, maar om een schatting die uitsluitend op martkgegevens gebaseerd is.

Voor de door Experteer geschatte benchmark zijn zowel interne gegevens geanalyseerd, als ook een verscheidenheid aan externe informatie. De Experteer salarisbenchmark kan tot 15% boven of onder het daadwerkelijke salaris liggen. In uitzonderlijke gevallen zijn ook grotere afwijkingen mogelijk.

De Recruiter Benchmark geeft een indicatie van het te verwachten inkomen. Het daadwerkelijke salaris wordt bepaald door factoren als relevante werkervaring en expertise van de persoon in kwestie.