Legal counsel

 • Word jurist bij De Bijenkorf! |Een brede en dynamische rol waarin geen dag hetzelfde is.
 • Bedrijfsprofiel

  De Bijenkorf is het meest inspirerende, creatieve en duurzame warenhuis, waar iedereen zich bijzonder kan voelen. De Bijenkorf heeft zeven winkels in Nederland, in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Amstelveen en Maastricht, en een patisserie: Patisserie de Bijenkorf in Amsterdam. De centrale bakkerij is gevestigd in Amsterdam. Er zijn webshops in Nederland en Vlaanderen. Het distributiecentrum bevindt zich in Tilburg. Van hieruit worden de winkels bevoorraad en de online bestellingen verzorgd. Het hoofdkantoor van de Bijenkorf bevindt zich in Amsterdam Zuidoost.
  Bij de Bijenkorf werken ca. 2.500 mensen, waarvan ongeveer 450 op het hoofdkantoor.

  Functiebeschrijving

  Samen met de andere Legal Counsels en de Head of Legal zorg jij voor de juridische ondersteuning van de Bijenkorf. Een belangrijk onderdeel hierbij is het opstellen van pragmatische en effectieve juridische adviezen en het opstellen beoordelen van contracten op het gebied van e-commerce in brede zin, wholesale-, consignatie- en concessieovereenkomsten (tussen de Bijenkorf en de merken waarmee wij werken) en andere samenwerkingsovereenkomsten met externe partijen. Je bereidt contractonderhandelingen voor door het doen van onderzoek en het opstellen van concept contracten en je begeleidt de verschillende afdelingen in het proces naar een finaal contract. Daarnaast zorg je ervoor dat je proactief op de hoogte blijft van nieuwe wetgeving om ervoor te zorgen dat de Bijenkorf steeds tijdig aan nieuwe regels voldoet.

  Als Legal Counsel bij de Bijenkorf ben je bezig met het beantwoorden van juridische vragen van de interne afdelingen. Je bent bezig met het beoordelen en opstellen van contracten op het gebied van een breed scala aan rechtsgebieden zoals IT/E-commerce contracten (consumentenrecht, marketing, (Europees) mededingingsrecht), huur- en vastgoed en (internationale) commerciële contracten, zoals concessie- en consignatieovereenkomsten. Je hebt communicatie met interne en externe partijen gericht op het voorkomen of oplossen van gerechtelijke procedures en claims. Je behartigt de belangen van de Bijenkorf, in samenspraak met het Head of Legal / externe adviseurs, in juridische procedures. Je bewaakt de correcte toepassing van geldende wet- en regelgeving. Je neemt als juridisch specialist deel aan uiteenlopende projecten. In deze functie rapporteer je aan de Head of Legal.

  Kandidaat

  • Afgeronde WO opleiding Rechten;
  • Tenminste 2 tot 3 jaar ervaring als advocaat;
  • Sterke vakinhoudelijke kennis van (internationaal) contractenrecht;
  • Je weet wat cookies en vergelijkbare technieken zijn;
  • Tenminste basiskennis van de AVG;
  • Integer, pragmatisch, doelgericht en assertief;
  • Adviesvaardig op alle niveaus;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

  Compensatiepakket

  De Bijenkorf biedt uitstekende, marktconforme primaire arbeidsvoorwaarden, aangevuld met een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bieden wij aandacht aan uiteenlopende ontwikkeling- en doorgroeimogelijkheden.

  Conform onze eigen CAO kan je rekenen op:

  • Marktconform salaris;
  • Prestatiebonus én winstdeling;
  • Gunstige pensioenregeling;
  • 30 vakantiedagen;
  • Een kortingspas die collega's een aantrekkelijke korting van 20% oplevert bij aankopen bij de Bijenkorf;
  • Een persoonlijk vitaliteitsbudget van € 500,-.
BRON: HEADHUNTER
Vacatures die door een headhunter bij Experteer geplaatst zijn.
Aanmelden en solliciteren

De Experteer salarisbenchmark toont de door Experteer geschatte martkwaarde voor de betreffende positie. Het gaat hier expliciet niet om een door de recruiter aangegeven salaris, maar om een schatting die uitsluitend op martkgegevens gebaseerd is.

Voor de door Experteer geschatte benchmark zijn zowel interne gegevens geanalyseerd, als ook een verscheidenheid aan externe informatie. De Experteer salarisbenchmark kan tot 15% boven of onder het daadwerkelijke salaris liggen. In uitzonderlijke gevallen zijn ook grotere afwijkingen mogelijk.

De Recruiter Benchmark geeft een indicatie van het te verwachten inkomen. Het daadwerkelijke salaris wordt bepaald door factoren als relevante werkervaring en expertise van de persoon in kwestie.