Veelgestelde vragen

Voordelen en aanmelding

Welke voordelen biedt Experteer RECRUITING?

Experteer is uw partner voor het professioneel werven van toptalent wereldwijd. Meer dan 6 miljoen kandidaten hebben zich al aangemeld bij Experteer. Meld u ook kosteloos aan en profiteer van de volgende voordelen:

 1. Voor headhunters en corporate recruiters:

  Experteer profielen database Experteer biedt geverifieerde headhunters en corporate recruiters toegang tot senior-level professionals, die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Voor beide groepen - headhunters en corporate recruiters - heeft Experteer twee onafhankelijke databases ontwikkeld. Kandidaten kunnen daarbij telkens aangeven of hun profiel binnen een bepaalde database zichtbaar, anoniem of helemaal niet zichtbaar moet zijn.

  • Selecteer de beste kandidaten met onze Premium Recruiting oplossingen.
  • Het aantal kandidaten, en daarmee ook uw kans op een optimale invulling van uw vacatures, groeit dagelijks.
 1. Voor headhunters, corporate recruiters en bureaus:

  Vacatures publiceren Publiceer uw vacatures en bereik topkandidaten binnen de juiste doelgroep:

  • Plaats uw vacatures op Experteer en bereik hooggekwalificeerde professionals en executives.
  • Ontvang sollicitatiebrieven van potentiële kandidaten die aan uw eisen voldoen. Bespaart u zich daardoor tijd en moeite bij de selectie.
Waar kan ik me aanmelden?

Experteer is opgesplitst in twee domeinen:

Experteer voor kandidaten, de professionele Premium Carrièreservice die zich richt op professionals en executives die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en op discrete wijze in contact willen treden met recruiters.

Headhunters en recruiters kunnen zich registeren via Experteer voor recruiters.

Wat wordt bedoeld met de begrippen headhunter/recruiter bovenaan de pagina? Welke term is op mij van toepassing?

Bent u een personeelsadviseur of headhunter en bent u op zoek naar geschikte kandidaten voor uw opdrachtgever? Selecteer dan Headhunter. Indien u als corporate recruiter werkzaam bent, kies dan voor corporate recruiter. Kies ook voor corporate recruiter, indien u als recruiter voor een bedrijf werkzaam bent.

Hoe kan ik me aanmelden bij Experteer voor recruiters?
 1. Meld u kosteloos aan maak een profiel aan op naam van uw bedrijf via https://www.experteer.nl/recruiting/account/signup.
 2. Wij controleren uw aanmelding en geven u binnen een paar uur toegang tot de service. Zodra u succesvol bent aangemeld, ontvangt u een bevestigingsmail.
 3. U kunt vervolgens meteen inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord en gebruikmaken van de service van Experteer.
Ik heb mij aangemeld op Experteer Recruiting, maar ik word afgewezen. Waarom?

Experteer behoudt zich het recht voor elke aanmelding op Experteer Recruiting individueel te beoordelen en in ieder geval afzonderlijk te beslissen of een recruiter wordt toegelaten of niet. Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals bijvoorbeeld de algemene toegankelijkheid van bedrijfsinformatie, het vermogensspectrum en de beschikbaarheid van informatie aangaande medewerkers en partners. Aangezien Experteer zich alleen richt op senior-level professionals en executives, spelen ook de kwaliteit van de beschikbare vacatures en hun salarisschalen een belangrijke rol bij de beslissing over toelating. Hier zijn geen rechten aan verbonden.

Abonnement en gegevensbescherming

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

U krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd wanneer u op de volgende link klikt: http://www.experteer.nl/recruiters/password/new . Uit veiligheidsoverwegingen raden wij aan uw wachtwoord zo snel mogelijk te veranderen onder Mijn account .

Kunnen kandidaten zien, welke recruiters zich hebben aangemeld bij Experteer?

De kandidaten op Experteer hebben toegang tot een index van alle geregistreerde recruiters, die u hier kunt bekijken. De index biedt u de mogelijkheid om uzelf en uw bedrijf kosteloos te presenteren aan 6.000.000 professionals en leidinggevenden en op deze manier uw reikwijdte en netwerk verder uit te breiden. Via de menu optie Mijn profiel kunt u zelf aangeven of u wilt dat uw profiel zichtbaar is of anoniem weergegeven wordt.

Hoe beschermen jullie mijn gegevens? Kan ik Experteer mijn gegevens toevertrouwen?

De veiligheid en bescherming van uw gegevens is een zeer belangrijk thema voor Experteer. Klik hier voor aanvullende informatie aangaande de gegevensbescherming van Experteer. . Experteer verstrekt geen persoonlijke gegevens aan derden. De enige uitzondering is de publicatie van uw profiel voor kandidaten. U bepaalt echter zelf of uw firmagegevens openbaar zijn of niet. Gegevens worden altijd verzonden via een beveiligde SLL-link. Dit betekent dat niemand toegang heeft tot uw gegevens, ook niet terwijl ze verzonden worden.

Toegang tot de kandidatendatabase

Welke verschillende soorten toegang tot de kandidatendatabase biedt Experteer voor recruiters?

Toegang voor headhunters:

Headhunters kunnen kiezen uit twee verschillende soorten toegang tot de kandidatendatabase:

 1. Basic toegang: Headhunters kunnen kosteloos gebruik maken van de Basic toegang om in meer dan 1.000.000 profielen van senior-level professionals en managers naar geschikte kandidaten te zoeken.
 2. Premium toegang: Met de Premium toegang tot de kandidatendatabase kunnen headhunters alle zoekfuncties en filters benutten om hun researchproces zo efficiënt mogelijk te maken.

Toegang voor corporate recruiters:

Corporate recruiters kunnen Premium toegang tot de Experteer kandidatendatabase krijgen:

Met de Premium toegang tot de kandidatendatabase krijgen corporate recruiters direct toegang tot het gesloten netwerk van carrière-georiënteerde professionals. De corporate recruiters kunnen zo alle functies en zoekfilters benutten om hun researchproces zo efficiënt mogelijk te maken.

Experteer Kandidaten zoekservice Basic (Alleen voor Headhunters) Premium
Volledige tekst zoeken in kandidatenprofielen
Volledige tekst zoeken bij carrièrewensen
Exact zoeken naar expertises en trefwoorden
Opgeslagen zoekopdrachten en automatische meldingen
Kandidaten benaderen (beperkt voor standaard abonnees)
Toegang tot alle profielen van kandidaten
Namen van zichtbare kandidatenprofielen zien
Namen van vorige werkgevers
Alle profielfoto's volledig zichtbaar
Direct meerdere kandidatenprofielen vergelijken
Tekst zoeken in de sectie 'bedrijf'
Tekst zoeken in de sectie 'namen'
Toegang tot alle kandidaten die uw vacature bekeken hebben
Suggesties van geschikte kandidaten voor uw vacatures
Efficiënt beheer van uw short en long list

Corporate recruiters hebben bovendien de mogelijkheid, om meer over de posting producten Smart Solution en Smart Solution + gebruik te maken van de Premium Kandidatendatabase. Hiermee krijgt de corporate recruiter voor de gehele looptijd van de posting volledige toegang tot de kandidatendatabase en kunt u direct naar geschikte kandidaten zoeken.

Ik ben lid van Experteer Recruiting, maar ik heb geen toegang tot de kandidatendatabase. Hoe komt dit?

Alleen headhunters en corporate recruiters kunnen gebruikmaken van de Experteer kandidatendatabase, Andere registraties op Experteer Recruiting kunnen weliswaar vacatures op Experteer plaatsen, maar hebben geen toegang tot de kandidatendatabase.

Welke kandidatenprofielen op Experteer kunnen headhunters en corporate recruiters inzien?

Headhunters en corporate recruiters kunnen alleen die profielen zien, die door de kandidaten zelf zijn vrijgegegeven. Enkel en alleen de kandidaten zelf kunnen beslissen welke recruitergroepen hun profiel volledig, geanonimiseerd of helemaal niet mogen zien.

Hebben de kandidaten hun profiel zelf aangemaakt?

Ja, alle profielen die u in de database vindt, zijn door de kandidaten zelf aangemaakt.

Wat zijn de kosten voor de Premium toegang tot de kandidatendatabase?

Om de prijzen van de Premium toegang tot de kandidatendatabase in te zien, dient u zich hier te registreren of telefonisch contact op te nemen met een van onze Business Partner Managers.

Wat zijn de opzegtermijnen?

U kunt uw abonnement op elk moment opzeggen, zonder dat u rekening hoeft te houden met een opzegtermijn. Hetzelfde geldt voor de toegang tot de Premium Kandidaten zoekservice. Ook dit abonnement kunt u op elk gewenst moment opzeggen. Natuurlijk kunt u nog gebruik blijven maken van Experteer totdat uw abonnement verlopen is.

Zijn de kosten van de Premium toegang tot de kandidatendatabase aftrekbaar van de belasting?

Wanneer u kiest voor Premium toegang tot de kandidatendatabase bij Experteer, dan ontvangt u automatisch een factuur. U kunt uw kosten daarmee fiscaal aftrekbaar maken (vraag uw belastingadviseur voor meer informatie).

Experteer Projects

Wat is Experteer Projects?

Experteer Projects is uw tool voor het intelligente beheer van uw talentendatabase. U kunt daarmee potentiële kandidaten in zelf aangemaakte projectmappen ordenen en daarmee uw eigen kandidatenpool opbouwen.

Welke voordelen biedt het gebruik van Experteer Projects?

Met Experteer Projects beheert u uw recruitingproces snel en eenvoudig. U kunt een ongelimiteerd aantal projecten invoeren en uw projecten met uw bestaande vacatures verbinden. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om passende kandidaten aan uw projectmappen toe te kennen, deze te beoordelen en een processtatus te geven. Experteer Projects biedt u een snelle en eenvoudige toegang tot passende kandidaten. Door de documentatie van uw contacthistorie voorkomt u dat u kandidaten dubbel aanspreekt. U kunt de kandidatenlijst ook als CVS-bestand exporteren voor verder gebruik binnen uw bedrijf.

Ik ben een geregistreerd gebruiker van Experteer Recruiting – waarom heb ik geen toegang tot Experteer Projects?

Experteer Projects maakt deel uit van de Premium Kandidaten zoekservice en staat u alleen ter beschikking als u deze geboekt heeft.

Krijg ik voor Experteer Projects extra kosten berekend?

Nee. Indien u voor de Premium Kandidaten Zoekservice gekozen heeft, kunt u automatisch gebruikmaken van Experteer Projects.

Vacatures

Welke vacatures kunnen op Experteer worden geplaatst?

Experteer richt zich op hooggekwalificeerde professionals en executives. Om aan deze voorwaarden te voldoen en de kandidaten een optimale service aan te bieden, moeten uw vacatures een jaarsalaris van tenminste € 60.000 hebben.

Vacatures voor trainees, starters, interim- of tijdelijke krachten evenals voor zelfstandigen maken geen deel uit van het aanbod van Experteer en kunnen daarom ook niet op de website geplaatst worden.

Wat is het verschil tussen verschillende soorten vacatureplaatsingen die Experteer aanbiedt?

Headhunters hebben de keuze tussen drie verschillende vacatures op Experteer: Limited Postings, Expert Postings en Active Postings. Voor meer informatie over de voordelen van de verschillende vacature-opties, klik alstublieft hier .

Voor meer informatie over vacature-opties voor personeelsmanagers van bedrijven, klik alstublieft hier .

Welke informatie moet een vacature bevatten?

Om uw vacature direct en zonder omwegen te kunnen plaatsen, moet deze de volgende informatie bevatten:

 • Een inleidende tekst die naast de vacature zelf, ook het bedrijf beschrijft, evenals informatie betreffende de branche en de locatie.
 • Een functiebeschrijving met informatie over taken, doelstellingen en zonodig leidinggevende verantwoordelijkheden.
 • Informatie aangaande de eisen die aan de kandidaat gesteld worden, zoals de vereiste professionele en persoonlijk kwalificaties, werkervaring, diploma's en talenkennis.
Hoe kan ik de vacatures die ik heb geplaatst bekijken?

U kunt uw vacatures te allen tijde bekijken via de menu-optie "vacatures". Wanneer u een specifieke vacature wilt zien, klik dan op de naam van de desbetreffende vacature.

Welke vacatures worden in mijn vacatureoverzicht weergegeven?

U kunt vacatures direct op Experteer plaatsen of via een van onze software partners (zoals bijv. Meffert, hunter, Bitwerk), via Multiposter (zoals Broadbeen) of via uw persoonlijke Job Feed importeren. Zodra een ingevoerde vacature live gezet wordt, wordt hij in het vacatureoverzicht weergegeven.

Hoe weet ik of een vacature werd geïmporteerd?

U kunt in uw vacatureoverzicht ofwel via het filter „geïmporteerd/geplaatst“ een selectie maken of u herkent via de toevoeging geïmporteerd naast een vacature of een vacature geïmporteerd werd.

Waarom kan ik met geïmporteerde jobs niet dezelfde acties uitvoeren als met de op Experteer geplaatste jobs?

De specificaties van uw geïmporteerd jobs moeten direct in de beteffende invoer-bron gedefinieerd worden en kunnen op Experteer zelf niet veranderd worden.

Wie kan de door mij geplaatste vacature zien?

Indien u als headhunter een kosteloze Limited Posting plaatst, kunnen kandidaten die zich hebben aangemeld bij Experteer deze zien en vervolgens solliciteren. Echter, de kandidaten met een Basic abonnement hebben slechts beperkt toegang tot de Limited Posting.

Wanneer u kiest voor een betaalde Expert Posting, kunnen alle op Experteer geregistreerde kandidaten deze vacature zien en hierop solliciteren.

Bij de Active Posting en alle vacature-opties voor personeelsmanagers van bedrijven kunnen naast alle geregistreerde Experteer-kandidaten ook andere gebruikers van ons Premium partner-netwerk de mogelijkheid te solliciteren op uw vacature.

In welk formaat kan ik mijn vacature plaatsen?

In principe kunt u uw vacatures direct uit een document in het daarvoor bestemde veld plakken. Wanneer dit niet lukt, adviseren wij u de tekst als zogenaamde plain tekst zonder formatteringen in het formulier in te geven en deze vervolgens met de ter beschikking gestelde tool aan te passen.

Active Postings en alle vacature-opties voor personeelsmanagers van bedrijven kunnen door het uploaden van uw eigen HTML-, XML of PDF-layout naar wens aangepast worden of alternatief eventueel naar een andere URL gerefereerd worden, waar de vacature reeds op staat.

Hoe kunnen kandidaten solliciteren wanneer ze geïnteresseerd zijn in een door mij geplaatste vacature? Via Experteer of direct?

De sollicitatie verloopt via Experteer, maar wordt direct naar u gestuurd. Op deze manier kunnen wij u in uw vacatureoverzicht informeren hoe vaak uw vacature is bekeken en hoeveel kandidaten al gesolliciteerd hebben.

Waarom zien mijn vacatures er niet hetzelfde uit als de vacatures van andere bedrijven?

Vacatures worden in verschillende formaten bij Experteer weergegeven. Zo kan men gebruik maken van een standaard layout of van een persoonlijke layout (HTML-, XML-, PDF-upload of URL verwijzing). De aangeboden mogelijkheden verschillen per product. Limited Postings verschijnen in principe in een door Experteer gestandaardiseerde layout. De Active Postings kunnen door persoonlijke CI-templates (HTML, XML, PDF) voor een omvangrijke Employer Branding gebruikt worden. Voor headhunters geldt dit alleen bij alle vacture-opties.

Daarnaast selecteert en classificeert Experteer voor haar abonnees vacatures die openstaan op de websites van bedrijven. Kandidaten hebben direct toegang tot deze vacatures doordat Experteer ze middels een link doorstuurt naar de originele corporate websites van de bedrijven. Experteer heeft geen invloed op de wijze waarop vacatures worden weergegeven op de website van het bedrijf.

Kan ik mijn vacature op elk gewenst moment aanpassen of verwijderen?

Ja, u kunt uw vacature op elk gewenst moment deactiveren, veranderen of ook in zijn geheel verwijderen.

Waarom moet ik een salarisbenchmark aangeven bij een vacature?

Experteer richt zich op hooggekwalificeerde, beter verdienende professionals en executives met een salaris vanaf € 60.000 . Experteer selecteert constant passende vacatures uit de arbeidsmarkt en maakt deze via de zoekservice of per e-mail via de matching technologie als wekelijkse service uiterst eenvoudig inzichtelijk.

Om aan dit principe te kunnen voldoen en om onze abonnees een optimale service te kunnen aanbieden, is het van belang dat u een salarisbenchmark aangeeft. Als recruiters kunt u bij het plaatsen van de vacature echter zelf aangeven of u wilt dat uw salarisbenchmark zichtbaar is voor kandidaten of niet.

Kan ik mijn vacature anoniem plaatsen?

Ja, u kunt er bij het plaatsen van uw vacature of van die van uw opdrachtgever voor kiezen om de naam van het bedrijf te verbergen.

Hoe lang staat mijn vacature online op Experteer?
 1. Voor headhunters:

  U kunt tijdens het plaatsen van uw vacature zelf de looptijd aangeven. Expert Postings kunnen tot 60 dagen of zelfs voor onbeperkte tijd online worden geplaatst. Limited Postings kunnen maximaal 30 dagen online staan. De vacature verloopt automatisch na afloop van de door u gespecificeerde looptijd. U heeft echter daarna de mogelijkheid dezelfde vacature op elk gewenst moment opnieuw online te plaatsen. Een vacature die u als Active Posting plaatst, staat 30 dagen online en verloopt daarna automatisch.

 2. Voor corporate recruiters en recruiting agencies:

  Alle vacature-opties zijn voor bedrijven zowel als voor headhunter agencies 30 dagen geldig en lopen dan automatisch af.

Waarom kunnen alleen headhunters gebruikmaken van de Limited Posting?

Experteer maakt onderscheid tussen headhunters en corporate recruiters (niet werkzaam in personeel advies of -bemiddeling). Beide groepen kunnen bij Experteer voor verschillenden diensten kiezen. Corporate recruiters kunnen geen gebruikmaken van de Limited Posting.

Technische informatie

Wat zijn de systeemeisen?

Wanneer u optimaal gebruik wilt maken van Experteer, open dan één van de onderstaande browsers:

 • Microsoft Edge: actuele versie
 • Firefox: actuele versies
 • Chrome: actuele versies
 • Safari: versie 5.1 en hoger

Andere standaard browsers zijn niet door ons geverifieerd, maar zouden desalniettemin moeten functioneren.

Het is bovendien van groot belang dat u JavaScript en het accepteren van Cookies heeft geactiveerd in uw browserinstellingen. U kunt deze instellingen bijvoorbeeld in Microsoft Internet Explorer vinden onder "Extras=> Internetopties => Veiligheid => Standaard niveau" of in Firefox onder "Extras => Instellingen => Privacy => Cookies" of "Extras => Instellingen => Inhoud".