Erento GmbH

Experteer focuses on specialist staff and executives. This is my target group, meaning that I avoid wasting time right from the beginning.

Oliver Weyergraf, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO)

Nu kosteloos aanmelden

Case Study Experteer

Klant:
Erento GmbH
Product:
Premium Database

De in 2003 opgerichte onderneming is met meer dan 1,2 miljoen verhuurartikelen, 760.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 10.500 verhuurders de grootste online-marktplaats voor verhuurartikelen ter wereld. www.erento.de

Contactpersoon: Oliver Weyergraf, sinds 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO)

Beschikbare vacature: Directeur Sales & Service

Uitdaging: Snel en zonder omhaal een openstaande managementvacature bij een internetonderneming invullen.

Op dit moment is gekwalificeerd personeel dun gezaaid en lastig te vinden, zo omschrijft Oliver Weyergraf de situatie op de arbeidsmarkt. De voorzitter van de Raad van Bestuur van Erento GmbH zocht begin 2011 een Directeur Sales & Service. Zijn taak: De uitbreiding van het klantenbestand en het afzetgebied van de online-marktplaats, waar consumenten werkelijk alles kunnen huren wat hun hart begeert, van auto's tot steigers, van statafels tot vakantiehuisjes en van een riksja tot een Wii. Als jaarsalaris gold een hoog vijfcijferig bedrag, de standplaats was het hoofdkantoor in Berlijn.

Hoewel hij de branche op zijn duimpje kent, bood Weyergraf's eigen netwerk geen uitkomst op de uitgestorven vacaturemarkt voor sales professionals. We zijn een jonge startup in de online-sector en hebben veel jonge medewerkers in dienst met een affiniteit voor internet, zo rechtvaardigt de directeur zijn besluit om internet als medium in te zetten voor zijn vacatures. Er was geen sprake meer van eventuele ondersteuning door een headhunter: Het inschakelen van een headhunter heeft meestal nauwelijks zin op dit managementniveau, zegt Weyergraf.

Toen besloot hij Experteer in te schakelen. Die carrièresite richt zich uitsluitend op professionals en leidinggevenden. Daar vind ik mijn doelgroep en verdoe ik niet bij voorbaat al mijn tijd, zo licht hij zijn keuze toe. De database bevat uitsluitend gekwalificeerde kandidaten met een jaarsalaris vanaf 60.000 euro. Erento-directeur Weyergraf koos voor de Professional Solution, een vacatureplaatsing met aanvullende opties voor online-marketing en stelde samen met de adviseurs van Experteer de zoekprocedure op. Binnen de kortst mogelijke tijd hebben veel kandidaten zich toen gemeld, zo was de ervaring. Relatief snel kon uit meer dan 30 sollicitanten een shortlist met de vijf beste kandidaten samengesteld worden. Daarmee hebben we eerst een telefonisch gesprek gevoerd om ze vervolgens voor een eerste sollicitatiegesprek in Berlijn uit te nodigen. Tijdens een tweede en beslissende sollicitatieronde werd de geschikte Directeur Sales & Service uiteindelijk gevonden. Onze ervaring met Experteer was uitstekend, vertelt Weyergraf. Op de vraag of hij nadien de carrièresite nog een keer gebruikt heeft, antwoordt hij: Momenteel hebben we geen openstaande vacatures Maar: een bij hem bekende directielid van een online-investeringsmaatschappij zocht begin dit jaar een Country .Manager voor Oostenrijk: Hen heb ik zonder aarzelen Experteer aanbevolen

Nu kosteloos proberen