HJH-Personalberatung

De kandidaten bij Experteer zijn actief. Wanneer ik 's avonds met een kandidaat contact opneem, krijg ik vaak al de volgende dag een antwoord.

Horst-Jürgen Hötzel, oprichter en eigenaar

Nu kosteloos aanmelden

Case Study Experteer

Klant:
HJH-Personalberatung
Product:
Direct Search en vacatureplaatsing

HJH-Personalberatung is gespecialiseerd in de werving van technische vakkrachten en leidinggevenden. Vanuit het hoofdkantoor in Passau en vestigingen in München en Ingolstadt, evenals via een partner in Hannover, worden wereldwijd opererende ondernemingen en de middenstand verzorgd. www.hjh-personalberatung.de

Contactpersoon: Horst-Jürgen Hötzel, oprichter en eigenaar

Vacatures: Leidinggevenden voor industriële sectoren zoals machinebouw of energie

Wij streven ernaar om doelgericht, snel, precies en met de nodige discretie de betreffende vacature in te vullen, zo beschrijft directeur en eigenaar Horst-Jürgen Hötzel de filosofie van zijn onderneming.

Voorbeelden van gezochte profielen zijn onder andere een Lead Engineer Product Engineering in de automobielindustrie, een Leider voor concernfinanciën voor een onderneming in de gezondheidssector en een Ontwikkelingsleider voor windgeneratoren uit de industrietak elektrische aandrijvingen/generatoren. Dat zijn geen doorsnee-jobs, maar functies voor uiterst gekwalificeerde en bekwame experts.

Fijngevoeligheid en discretie zijn hierbij even belangrijk als vertrouwen. Bij het invullen van een vacature blijven werkgevers namelijk graag anoniem. Ook werknemers stellen het op prijs wanneer hun werkgever niet onmiddellijk verneemt dat een van hun leidinggevenden een nieuwe uitdaging zoekt.

Om een functie in te vullen, kijkt Hötzel eerst in zijn eigen database met geïnteresseerden. Wanneer hij daarin geen geschikte kandidaat vindt, stapt hij naar Experteer. Voor Hötzel is Experteer ondertussen een betrouwbare partner en een belangrijke instelling geworden. Deze personeelsexpert maakt bovendien gebruik van advertenties in online-vacaturebanken van landelijke dagbladen, zoals Süddeutsche.de of FAZ.de.

Het hoofdbestanddeel van de dienst is voor Hötzel de database met wereldwijd meer dan 810.000 profielen van hooggekwalificeerde topmensen. In meer dan 600 gedefinieerde branches kan hij hier ook naar 'exotische' deskundigen zoeken, bijvoorbeeld naar iemand uit de sector 'aluminiumverpakking'. In vergelijking met andere recruiting-partners was hij hier niet alleen overtuigd van de breedte en de diepte van het aanbod, maar vooral de functionaliteit en de 'eenvoudige' werking van de zoekfunctie: gewoon het vereiste profiel van de vacature invoeren en de geschikte kandidaten worden direct met het profiel vergeleken. De inhoud van de profielen is erg informatief en duidelijk, stelt Hötzel.

DVoor hem is het doorslaggevende punt echter: De kandidaten bij Experteer zijn actief. Wanneer ik 's avonds met een kandidaat contact opneem, krijg ik vaak al de volgende dag een antwoord, zegt hij vol lof. Deze snelle feedback is zeker niet vanzelfsprekend, zo weet hij uit ervaring. In de databanken van andere diensten bevinden zich vaak profielen , die niet meer relevant zijn. In dat verband beschouwt de personeelsadviseur de zoekfilter naar actief en passief zoekende kandidaten als 'uitermate positief': Wat kan ik met een buitengewoon interessant profiel dat bij een vacature past, wanneer de persoon erachter helemaal geen job meer zoekt en dus met 'passief' is aangeduid?, verklaart hij.

In de voorstellen, die wij voor onze opdrachtgevers opstellen, komen regelmatig talrijke kandidaten voor die wij bij de carrièredienst hebben gevonden. In dat opzicht levert Experteer waardevolle diensten en is het voor ons een onmisbare service geworden.

Nu kosteloos proberen