MAS Management Assets Services AG

Experteer is voordelig en onze vakatureplaatsing leverde snel resultaat op.

Reto Bleisch, Reto Bleisch, oprichter en partner

Nu kosteloos aanmelden

Case Study Experteer

Klant:
MAS Management Assets Services AG
Product:
Premium Database

MAS Management Assets Services AG, met vestigingen in Zürich en Basel, ondersteunt sinds 1990 nationale en internationale ondernemingen bij de werving en selectie van managers en professionals.

www.mas.ch

Contactpersoon: Reto Bleisch, oprichter en partner

Openstaande vacatures: managementfuncties in de medisch-technologische, farmaceutische en logistieke sector, in de wereld van banken en verzekeraars, in de machinebouw en de informatica en in de consumptiegoederenindustrie.

Zwitserland: een paradijs voor iedereen die bergen en meren, chocolade en kaas, luxe precisiehorloges of gewoon een zekere arbeidsplaats weet te waarderen. Zwitserland is en blijft voor leidinggevenden en specialisten een prima arbeidsmarkt, zo beschrijft Reto Bleisch, oprichter en partner van MAS Management Assets Services AG, de situatie in het Alpenland.

In cijfers uitgedrukt: Voor vacatures met een jaarsalaris van minstens 100.000 euro is het heel moeilijk geschikte mensen te vinden. De ervaren personeelsadviseur noemt daarmee meteen de belangrijkste drempel voor bedrijven. Zwitserland laat zich in het kort omschrijven als een paradijs voor werknemers – en een interessante en uitdagende markt voor werkgevers en headhunters.

Zo zocht Reto Bleisch in de zomer van 2011 bijvoorbeeld topmanagers voor het Zwitserse limonademerk Rivella, maar ook voor de farmaceutische reus Novartis, IBM Consulting en Groupon, de nieuwe lieveling van de New Economy. Zoals de bedrijfsslogan U zoekt – wij vinden al doet vermoeden, wordt er bij de zoektocht naar een geschikte kandidaat niets aan het toeval overgelaten.

Tijdens de eerste stap wordt op basis van de zelf ontwikkelde MAS-Zoek- en Selectiestrategie samen met de klant een gedetailleerd eisenprofiel van de beoogde medewerker opgesteld. Vervolgens wordt de eigen database doorzocht en tegelijkertijd wordt de vacature op de eigen homepage en op de carrièresite Experteer gepubliceerd.

Tegelijkertijd houden we ook andere online-platforms in de gaten en zoeken we actief naar geschikte kandidaten, zo beschrijft de Zwitser de procedure. Vooral Experteer beschouwt hij als een waardevol en doeltreffend instrument: Daar zijn uitvoerige en veelzeggende cv’s te vinden. Bovendien: Het platform wordt ook daadwerkelijk gebruikt. Dat moge duidelijk zijn, looft Bleisch. Aangeschreven kandidaten antwoorden in de meeste gevallen binnen 24 uur. Dat, zo benadrukt hij, is niet zomaar vanzelfsprekend. Minstens zo positief vindt Bleisch het uitgebreide aanbod en de mogelijkheid te filteren op woonplaats en regio, maar ook op leeftijd en opleiding. Hij heeft al meerdere kandidaten met behulp van Experteer succesvol weten te selecteren. Om dit nog eens te benadrukken, gunt hij ons een blik in de statistiek: Een vacature bij een beursgenoteerde biotechnologische onderneming werd bijvoorbeeld 597 keer bezocht. 89 kandidaten vormden een match en 27 hebben gesolliciteerd. In een andere vacature werd een CEO voor een Zwitserse onderneming gezocht. Deze kreeg 414 bezoekers, had 133 matches en kende uiteindelijk 14 sollicitanten. Dat zijn sensationele percentages; aldus Bleisch.

Zijn conclusie: Experteer is voordelig en onze vakatureplaatsing leverde snel resultaat op.

Nu kosteloos proberen