Proarcai

Wij maken altijd gebruik van de Premium-variant, waarbij we maximaal kunnen profiteren van alle voordelen van Experteer. Op deze manier kunnen we met de vacature een zo groot mogelijk publiek bereiken en krijgt deze een speciale relevantie door een betere positionering op het web en in de nieuwsbrieven. Bovendien is de vacature dan toegankelijk voor alle kandidaten van Experteer.

Oriol Cuenca, founding partner van Proarcai

Nu kosteloos aanmelden

Case Study Experteer

Klant:
Proarcai

Proarcai Management Consulting biedt haar diensten aan op het gebied van Human Resources en Management Consulting. Met kantoren in Barcelona, Madrid en Eindhoven biedt het bedrijf mensgerichte werkmethodes en hooggekwalificeerde klantenservice om selectieprocessen voor het midden- en topmanagement te realiseren. De filosofie van Proarcai Management Consulting is op de eerste plaats het begrijpen van het businessmodel van haar klanten, teneinde een passende oplossing te kunnen bieden die aansluit op hun eisen. Dit is de hoeksteen van Proarcai: het zoeken en identificeren van talent.

Het team van Proarcai Management Consulting bestaat uit 8 internationale consultants, allen professionals met vele jaren ervaring op het gebied van Executive Search en Human Resources.

Experteer biedt Proarcai dé oplossing op het gebied van recruting

Proarcai richt zich op profielen van hooggekwalificeerde kandidaten en is altijd op zoek naar mogelijkheden om zich aan te passen aan de nieuwe trends op het gebied van recruiting. Oriol Cuenca, founding partner van Proarcai, verklaart: Wij maken altijd gebruik van de Premium-variant, waarbij we maximaal kunnen profiteren van alle voordelen van Experteer. Op deze manier kunnen we met onze vacatures een zo groot mogelijk publiek bereiken en krijgen ze een speciale relevantie door een betere positionering op het web en in de nieuwsbrieven. Bovendien zijn de vacatures dan toegankelijk voor alle kandidaten van Experteer én voor onze eigen kandidaten. Wij willen ervoor zorgen dat het maximale aantal Basic kandidaten hun sollicitaties kan indienen.

Een succesverhaal: zoektocht naar een Managing Director voor een toonaangevend technologisch bedrijf

In januari 2011 krijgt Proarcai de opdracht om de nieuwe Managing Director te vinden voor een toonaangevend technologisch bedrijf. Daarvoor publiceert Proarcai de functieomschrijving op Experteer. Tevens wordt de vacature geplaatst op de eigen corporate website en op het zakelijk netwerk LinkedIn, en wordt er een zoekopdracht uitgevoerd in de eigen database van Proarcai.

Proarcai maakt een eerste selectie en stelt een shortlist samen van 5 kandidaten, waarbij één daarvan via Experteer heeft gesolliciteerd. Het selectieproces vordert en er blijven slechts 2 kandidaten over in de eindfase. Tenslotte selecteert de klant, die te allen tijde door Proarcai wordt geadviseerd, de ideale kandidaat die nu in dienst is getreden als de huidige Managing Director van het bedrijf. Deze persoon vond de vacature en plaatste zijn sollicitatie via Experteer.

Experteer maakt de wervings- en selectieprocessen sneller en goedkoper, waarbij hoge kwaliteitsnormen worden gegarandeerd

Cuenca verklaart: De traditionele advertentiemethoden – zoals gedrukte media – worden nog weinig gebruikt vanwege de hoge kosten en de traagheid in het proces. Andere, zoals de professionele netwerken, kunnen geen garanties geven over het kwaliteitsniveau van de kandidaten die Experteer wel waarborgt. Daarom zal Proarcai haar vacatures op Experteer blijven publiceren en kunnen wij Experteer ten zeerste aanbevelen aan alle professionals die hun filosofie baseren op klantenservice en kwaliteit.

Nu kosteloos proberen