Undutchables

Ik heb goede resultaten geoogst op marketing en sales functies via Experteer en ook nu heb ik de geplaatste kandidaat via een direct search gevonden. Ik ben absoluut tevreden.

Nick van der Dussen, commercieel manager Undutchables

Nu kosteloos aanmelden

Case Study Experteer

Klant:
Undutchables

Het Rotterdamse kantoor van Undutchables is mooi gelegen in de oude haven en focust sinds 2005 op executive search voor native-speaker functies van uiteenlopende klanten in diverse talen. Nick van der Dussen, de commercieel manager, maakt sinds 2009 gebruik van de kandidaten database van Experteer.

Door de hoge kwaliteit van de geleverde service trekt Undutchables niet alleen de interesse en aandacht van kandidaten via websites en communities voor expats, maar ook door mond-op-mond reclame. Inmiddels heeft Undutchables op deze manier een uitgebreide eigen kandidaten dababase opgebouwd, welke de consultants als uitgangspunt gebruiken om de geschikte match voor een nieuwe opdracht te vinden. Wanneer dit niet lukt, zoals bij de functie van International Business Manager Germany, wordt de service van Experteer en andere kanalen ingeschakeld.

De opdrachtgever, een internationaal e-commerce bedrijf, was op zoek naar een ervaren manager die de online zichtbaarheid van het bedrijf moet vergroten middels zijn ruime kennis van SEM, online strategie, inzichten in de lokale markt en het koopgedrag van Duitse consumenten.

De keuze voor het gebruik van Experteer was gebaseerd uit eerdere positieve ervaringen: Ik heb goede resultaten geoogst op marketing en sales functies via Experteer, en ook nu heb ik de geplaatste kandidaat via een direct search gevonden.

NNa een tiental interessant kandidaten te hebben benaderd in de database van Experteer, heeft binnen enkele dagen al meer dan de helft positief gereageerd. Twee kandidaten van Experteer en een andere kandidaat werden aan de opdrachtgever voorgedragen. Via de andere kanalen heb ik niet veel echt passende kandidaten gevonden, de meeste kwamen via Experteer. Ik kwam het profiel van een op papier perfecte kandidaat tegen en de bal is gaan rollen.

Na twee rondes van telefonische interviews bleef de Experteer kandidaat over, die zeer goed bij de functie past door zijn jarenlange ervaring met e-commerce en webwinkels. Na enkele aanvullende gesprekken werd de kandidaat aangenomen, slechts 5 weken na het ontvangen van de opdracht. Nick heeft veel vertrouwen in deze match en tevredenheid van zowel de klant als de kandidaat: Ze hebben elkaar al vijf keer gesproken, dus de kans dat dit een misser wordt, is heel klein.

Ook in de toekomst verwacht Nick een goede samenwerking met Experteer. Ik ben absoluut tevreden, de zoekmachine is prettig. Ik zal Experteer zeker aanbevelen bij mijn eigen collega’s.

Nu kosteloos proberen